Inapoi sus
Alte informatii turistice
esti aici : City break Venetia // Informatii utile // Alte informatii turistice

Alte informatii turistice

 

Limba

Cele mai multe cuvinte italiene se pronunta exact cum se scriu, silaba cu silaba, si de cele mai multe ori accentul se puna pe ultima litera. Cunoasterea latinei este utila, atat ca baza pentru italiana si pentru a citii inscriptiile de pe monumente.

Desi italiana este limba folosita, engleza este si ea inteleasa si vorbita in principalele atractii, muzee, hoteluri si restaurante ce sunt destinate turistilor. In orasele mai mici si in satele din apropiere, un ghid de conversatie poate fi util. Italienii pronunta cuvintele exact cum sunt scrise asa ca atunci cand vor vorbi engleza poate suna un pic ciudat. 

Limba venetiana, vorbita local este o limba propriu zisa, cu o bogata istorie asociata. Este mai mult decat un dialect si este vorbita in toata Venetia, chiar si meniurile fiind de multe ori scrise in Venetiana, Italiana si Engleza. 

Fumatul

In multe cladiri si in transportul in comun regulie interzic fumatul, acest lucru fiind de obicei indicat prin simboluri dispuse in locuri proeminente. Mai multe pub-uri si baruri primesc clienti fumatori, un mare procent din italieni fiind de asemenea fumatori. 

Este bine sa fiti discreti si atenti cand va alegeti un loc pentru a fuma. Cel mai bun sfat este sa nu o faceti decat daca observati ca si cei din jurul dvs fumeaza in acel loc. 

Bacsisul

Bacsisul este la latitudinea clientului, soferii de taxi fiinde de obicei segmentul spre care se practica. Restaurantele din Venetia includ taxe pentru servire si acestea sunt printate pe meniu, desi se vor astepta si la bacsis. In Italia chiar si portarii sau plasatorii de la cinema se asteapta la un mic bacsis pentru ca v-au condus la locul dvs. La fel si personalul de la hotel, cum ar fi hamalii, vor acepta bucurosi un bacsis. In general niciun functionar public nu se va astepta la bacsis. Acestea trebuie platite cash, pentru a va asigura astfel ca persoana careia ii este destinat ii va primi. 

Informatii turistice

Tel: +39 (0)41 529 8727 

Serviciul venetian de informare turistica (APT) are mai multe birouri in centrul orasului care ofera o gama larga de indormatii despre atractiile turstice, oferte de cazare si evenimente. Principalul birou este cunoscut ca Pavilionul Venetia si este situat cu vedere la apa, pe partea vestica a Giardinetti Reali, la un minut de Piazza. Sunt mai multe birouri mai mici, inclusiv unul la aeroport deschis intre 8.15 si 19.15 de luni pana sambata.

Toalete publice

Toaletele publice in Venetia nu se gasesc in numar mare. Localnicii tind sa foloseasca facilitatile barurilor locale, fie cumparand o bautura mai intai, fie cerand permisiunea. Toaletele publice cu taxa sunt semnalizate vizibil, o parte fiind localizate in centrul orasului si pot fi utilizate contra unei taxe minimale.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile despre Venetia

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe