Inapoi sus
Baruri si cafenele in Venetia
esti aici : City break Venetia // Baruri si restaurante // Baruri si cafenele

Baruri si cafenele in Venetia

 

Teatro La Fenice

Multi locuitori ai orasului inca isi amintesc bine atunci cand faimosul Teatro La Fenice a luat foc in ianuarie 1996. Timp de secole a fost scena principala din Venetia pentru piese de opera, muzica, teatru si balet. Mesteri si artizani au muncit non-stop pentru a re-crea locatia (construita initial in 1836), astfel incat sa fie in conformitate cu modelul din arhiva. In cele din urma, pe 14 decembrie 2003, La Fenice (care inseamna "Phoenix"), a renascut din propria cenusa. Cu ocazia deschiderii, Ricardo Muti a condus Orchestra si Corul de La Fenice, intr-un concert inaugural intr-o sala complet renovata. Performantele sale urmeaza si acum un program regulat.

Orarul: variaza
Localizare: Campo San Fantin, San Marco 1965
Telefon: +39 041 78 6511
Website http://www.teatrolafenice.it

Taverna del Campiello Remer

Locul unde poti avea parte de o atmosfera intima si a gusta un “sprit” (apa minerala, vin alb si la alegere Campari sau Aperol) este Taverna del Campiello Remer, care se afla in curtea cu acelasi nume, chiar pe Canalul Grande aproape de Podul Rialto. In timpul serii poti asculta muzica live - nu ezita sa te ridici si sa canti, daca ai talent. Aceasta locatie coroborata cu o lista extinsa de vinuri si portiuni mari de prosciutto si pepene galben, reprezinta reteta perfecta pentru o noapte romantica. In mod normal locatia este deschisa cel putin pana la ora 1:00 (inchisa miercuri).

Orar: joi-marti 18:00 - tarziu
Telefon: +39 041 522 8789

Caffe Florian

Caffe Florian este o locatie ce aminteste de secolul al XVIII-lea, aflata pe partea de sud a Piazza. Serveste un Bellini (prosecco si nectar de piersici proaspete). Pentru a economisi niste bani te sfatuim sa iti comanzi bautura la bar, aceasta avand pretul la jumate fata de cea comandata la mesele aflate in interior. Consumatia este si mai scumpa la mese in zilele in care formatia canta live, dar merita fiecare cent. Se spune ca atunci cand Casanova a evadat din inchisorile Palatului Dogilor, s-a oprit aici pentru a savura o cafea inainte de a fugit din Venetia. Este inchis in timpul iernii in zilele de miercuri.

Orar: zilnic 9:30 - 23:00
Telefon: +39 041 520 5641
Website: http://www.caffeflorian.com
E-mail: info@caffeflorian.com

 Bácaro Jazz

Orar: joi - marti 11:00 - 2:00 (happy hour 14:00 - 19:30)
Localizare: in fata Oficiului Postal Central de la Podul Rialto, langa Piazza San Marco
Telefon: +39 041 285 249
Website: http://www.bacarojazz.com
E-mail info@bacarojazz.com

 Ai Canottieri

Dans si muzica, sau daca esti mai lenes poti bea si servi masa. Este la alegerea ta.

Adresa: Ponte Tre Archi 690 Cannaregio
Website : http://www.aicanottieri.com

Café Blue

Acest bar modern, dar un pic ascuns in Dorsoduro (la o distanta confortabila de Piazza San Marco care misuna de turisti), se afla langa Cafe Noir. In noptile fierbinti, atunci cand laguna pare ca fierbe si abureste, oamenii se racoresc cu o bautura servita in strada intre cele doua baruri, creand o atmosfera unica. Este o locatie foarte cautata de catre turisti, si este un loc numai bun pentru distractie fiind deschis toata ziua. Aici poti servi un expresso excelent dupa-amiaza sau un aperitiv seara devreme. Daca esti curajos poti incerca un Grappa, o tarie italiana facuta din samburi si coaja de struguri.

Adresa: Dorsoduro, 3778
Telefon: +39 041 710227
Website: http://www.cafebluevenezia.com

Il Caffe

Datorita faptului ca exteriorul are o culoare bizara rosie, aceasta locatie plina de viata aflata pe Campo Santa Margherita, mai este numita si Caffè Rosso. Este foarte cautata de catre artisti,fiind un loc dragut si confortabil, cu un anumit mister romantic. Desi cafeaua servita aici este excelenta, totusi te sfatuim sa incerci ceva mai “tare”. “Spritz al Bitter” este o specialitate, iar vinurile si whisky-ul au un pret destul de rezonabil - deloc rau pentru un bar din Italia. Barmanii sunt extreme de prietenosi, si vor face si pe DJii amator. Viva Il Rosso!

Adresa: Dorsoduro 2963, Campo Santa Margherita Vaporetto Ca Rezzonico
Telefon: 00 39 41 528 7998
Website: http://www.skybar.at

Vitae

Este un bar cu un design elegant aflat pe o strada laturalnica mica, in Rialto, pe care putini turisti il vor gasi vreodata. Seara aiuci se aduna mai multi localnici ce se intorc de la munca pentru a sorbi un Camparis sau un cocktail. Devine mult mai animat in orele tarzii, fiind printre putinele baruri din aceasta zona care ramane deschis pana tarziu. Gama de bauturi este foarte larga, incepand cu bere pana la tarii de diferite feluri. Muzica de multe ori este o selectie de techno italian, poate fi considerata prea galacioasa cateodata.

Adresa: San Marco 4118, Calle Sant'Antonio
Telefon: 00 39 41 520 5205

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Baruri si restaurante din Venetia

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe