Inapoi sus
Ca’ d’Oro (Casa de aur) din Venetia
esti aici : City break Venetia // Ce sa vizitezi // Ca' d'Oro (Casa de aur)

Ca’ d’Oro (Casa de aur) din Venetia

 

Aproape la jumatea strazii se gaseste o calle ce duce spre Ca’ d’Oro, sau Casa de aur, o capodopera a stilului gotic domestic in arhitectura, ce gazduieste astazi o colectie eclectica de arta, Galleria Giorgio Franchetti. Construita de procratorul Marino Contarini intre 1425 si 1440, palatul isi ia numele de la fatada ce da spre Canal Grande: incorporand parti ale unui palat de secolul al XIII - lea ce ocupa aceasta zone, a fost accentuata cu foita de aur, ultramarin si vermilion, materiale care la data aceea reprezentau cei mai scumpi pigmenti, astfel ca era o dovada de bogatie a proprietarului. Decorul nu s-a pastrat, dar fatada ete intacta, desi restul casei este intr-o stare degradata din cauza fostilor proprietari.


Vezi Harta cu Ca'd'Oro din Venetia in format mai mare.

Atractiile din Ca'd'Oro din Venetia

Principala atractie a galeriei este pictura Sf. Sebastian, realizata de Mantegna, cu putin timp inainte de mortea sa in 1506, astazi expusa intr-o nisa de la primul etaj. Multe nume mari venetiene se regasesc pe panzele de la etajul al 2 lea, dar cele semnate de Titian sau Tintoretto nu sunt printre cele mai reusite.

In colectia de sculptura, desi mult mai restransa decat cea de pictura, are opere mai renumite, precum Cuplul Tanar al lui Tullio Lombardo si busturi semnate de Benini si Alessandri Vittoria. Foarte interesanta este si un poliptic de secol 16, de origine engleza, realizat din alabastru pe care sunt ilustrate scene din viata Sf Caterina si cateva medalii renascentiste care includ lucrari de Gentile Bellini si Pisanello.

Orar si tarif de intrare in Ca' d'Oro

Deschis: luni 08:15 – 14:00, marti – sambata 8: 15am – 19:30
Taxa de intrare este de 5 euro

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Sunt multe locuri de vizitat in Venetia

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe