Inapoi sus
Cardurile de reduceri in Venetia
esti aici : City break Venetia // Informatii utile // Cardurile de reduceri

Cardurile de reduceri in Venetia

 

Cardurile pentru turisti in Venetia (www.actv.it/en/movinginvenice/movinginvenice) sunt permise ce functioneaza pe perioada determinata, intre momentul primei validari, adica la cumparare sau luate de la biroul ACTV sau HelloVenezia, pentru o perioada aleasa, in pret fiind inclus transportul unui mic bagaj de mana cu suma dimensiunilor 150 cm. Aceste carduri trebuie validate la aparatele iMob de la docurile de imbarcare pe vaporetto, sau in autobuze, atat la urcare cat si la coborare si la fiecare schimb de vehicule. 

Preturile de pornire a cardurilor (nu includ taxele suplimetare pentru rutele ce au ca punct de plecare sau destinatie Aeroportul Marco Polo)

16,00 € - valabilitatea cardului 12 ore
18,00 € - valabilitatea cardului 24 ore
23,00 € - valabilitatea cardului 36 ore
28,00 € - valabilitatea cardului 48 ore
33,00 € - valabilitatea cardului 72 ore
50,00 € - valabilitatea cardului 7 zile 

ATENTIE: incepand cu 23 iunie 2011, orice calatorie spre sau de la aeroportul Marco Polo nu mai este inclusa pe cardurile de transport si necesita plata pretului unui bilet special. Costul unui bilet dus este de 5 euro, iar 9 euro pentru unul dus - intors. Daca este cumparat cu un card de transport pentru turisti, acesta costa un pic mai putin, cu cca 3 euro pentru un drum dus si 6 euro dus intors. Exista de asemenea un bilet special "aerobus+apa" care costa 10 euro si include o calatorie cu vaporetto si un drum cu autobuzul 5 spre Aeroportul Marco Polo pe parcursul a 90 minute. 

Bileltul pentru transportul in comun in Venetia

Se poate cumpara on line pe site-ul dedicat, cu ajutorul unui card de credit ( de pe: (http://www.veniceconnected.com/ ) cu cel putin o saptamana in avans. Acesta va permite cumpararea cardului turistic ACTV la reducere, o data cu cumparerea si a altor servicii precum intrari la muzee, taxe de parcare, toalete publice, wifi, (daca se doreste) acesta este momentan cel mai mic pret pentru astfel de permise si este cea mai buna solutie pentru turistii care nu pot obtine cardul Rolling Venice.

Permisele se activeaza la ridicare sau la unul din punctele VeniceConected localizate la principalele puncte de intrare in Venetia, sau de la automatele incluse in lista de mai jos. Va trebui sa specificati data rificarii atunci cand rezervati un permis si retineti ca aceasta nu poate fi schimbata. Exista o lista a punctelor VeniceConected pe site. Este posibil sa cumparati online si cu 4 zile avans, dar nu veti mai beneficia de reducere. 

Cu ajutorul PNR ului specific pe care il primti la confirmarea comenzii originale, puteti sa va ridicati cardul de transport rezervat de la unul din automatele de tichete ce functioneaza 24 din 24, dintr-una din locatiile din lista urmatoare: 

- La aeroportul Marco Polo, langa statia autobuzului nr 5, la parter, chiar in fata iesirii din terminalul sosiri
- La punctul de imbarcare Scalzi de la Ferrovia (la iesirea din gara, pe stanga, spre podul Scalzi);
- La punctul de imbarcare Santa Chiara, in Piazzale le Roma (cea mai apropiata statie a autobuzului nr. 2 de podul Constitutiei);
- La Vallaresso in San Marco;
- La punctul de imbarcare Giardinetti din San Marco;
- La punctul de imbarcare Danieli la San Zaccaria;
- La punctul de imbarcare Pietà la San Zaccaria;
- La punctul de imbarcare Arsenale;
- La punctul de imbarcare Zattere;
- La punctul de imbarcare al liniei nr. 2 linie la Rialto (cel mai aproape de podul Rialto);
- La punctul de imbarcare San Marcuola;
- La punctul de imbarcare Ca' d'Oro
- La punctul de imbarcare San Tomà
- La punctul de imbarcare Santa Maria Elisabetta la Lido (la iesirea din statia C a autobuzului pe apa);
- La punctul de imbarcare Punta Sabbioni;
- La punctul de imbarcare Burano;
- La punctul de imbarcare Chioggia Vigo;
- La intrarea in Ospedale dell'Angelo din Mestre. 

Daca dati click pe acest link veti gasi un tutorial video, care va arata cum sa folositi automatele pentru a va elibera tichetele de transport in comun. (http://www.youtube.com/watch?v=tzVoW-vTG98

Cardul Rolling Venice

Este disponibil doar pentru cei cu varstele intre 14 si 29, inclusiv, si pote fi cumparat de la punctele HelloVenezia si de la Birourile de Informare Turistica, la pretul de 4 euro. Tinerii pot cumpara un card ACTV cu reducere, activ pentru 3 zile, la pretul de 18 euro.

Cardul permite intrarea cu reducere la cele mai multe muzee si alte reduceri. Va fi nevoie sa va dovediti varsta si identitatea la cumpararea acestui card. Cardul de Calatorie pentru Turisti este disponibil la reducere si este mai ieftin decat orice alta solutie aflata la dispozitia turistului ocazional. Incepand cu iunie 2011 pretul Cardului de Calatorie pentru Turisti, cumparat acompaniat de Rolling Venice nu include nici un fel de calatorie spre aeroportul Marco Polo, pentru care este necesara cumpararea unui bilet separat.

Cardul CartaVenezia sau Imob.venezia

Se poate cumpara de la birourile HelloVenezia si se poate reinoi on-line (http://www.actv.it/en/movinginvenice/movinginvenice). Pentru cei care viziteaza Venetia frecvent exista o CartaVenezia care reprezinta o forma de document personal ce va va asigura reduceri la cursele ACTV de autobuz si ambarcatiuni. Acest card poate fi cumparat pentru 40 de euro, daca locuiti in afara Veneto, la care se adauga un carnet cu tichete pentru bilete cu reducere pentru bus si vapor, cca 1,1 eur, pentru imprejurimile Ventiei si Lido.

CartaVenezia se reinoieste dupa 5 ani. Pentru perioade mai lungi exista abonamente lunare care au valabilitate din 1 pana la sfarsitul lunii pentru 28 euro (vaporetti si autobuzele Lido), sau 33 euro (vaporetti, autobuze Lido, liniile de autobuze urbane Mestre). Cei care au astfel de carduri pot cumpara bilete Alilaguna la jumatate de pret. Permisele includ drumuri spre si de/la aeroport, fara taxa suplimentara. Costul unui bilet spre sau de la aeroport va avea taxa standard de 1,20 euro pentru detinatorii acestui card.

Alte permise in Venetia

VeniceCard (http://www.hellovenezia.com/) il poti cumpara de la orice birou Hello Venezia. Ofera acces la Palatul Dogilor, Fundatia Querini Stampalia, Muzeul Evreiesc si 10 muzee civice si 16 biserici cu cor, precum si la toatele publice (2 intrari) si ofera si alte reducere, cum ar fi intrare la pret redus la Biennale si la expozitiile temporare de la Muzeul Fortunu, muzeul Peggy Guggenheim, si altele. De asemenea primti reduceri la unele magazine si restaurante. Acesta difera de cersiunile anterioare, dintre care unele se suprapuneau cu cele de transport si permisele culturale si este acum disponibil doar in doua variante Junior (6-29 ani) pt €29.90, si Senior (+30 ani) la €39.90, ambele valide pentru 7 zile.

Permisul Chorus Church (Biserici Corale)

Acesta poate fi cumparat atat online http://www.chorusvenezia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=25) cat si chiar din Venetia. Este o buna idee daca planuiti sa vizitati multe dintre bisericile venetiene. Cele mai multe cer taxa de intrare, cum ar fi Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari. Unele precum San Marco sau Santa Maria della Salute au intrarea libera.

Pentru intrari mai ieftine la bisericile care percep taxa, puteti cumpara acest permis pentru 10 euro, fie online unde aveti 10 la suta reducere, sau la prima biserica vizitata. Permisul va permite intrarea libera la toate celelalte pe parcursul a un an de zile. Copii cu varsta sub 10 ani intra gratuit si exista reduceri pentru cei sub 29 de ani. Exista reduceri pentru familii. Detalii si acces on line gasiti pe siteul dedcat. 

Venice Connected Culture Pass

http://www.museiciviciveneziani.it/frame.asp?sezione=prenotazioni 

Alte servicii VeniceConnected gasiti pe site-ul dedicat, cu ajutorul unui card de credit, cu cel putin 7 zile in avans, sau 4 zile, caz in care nu veti mai beneficia de reduceri.

Un numar de servicii, precum accesul in toalete publice, parcarea la Venice Municipal Garage in Piazzale Roma, acces Wifi prin reteaua Venice Municipal WiFi pot fi cumparate in avans de pe acest site, respectiv platite. Pot fi cumparate si alte servicii precum bilete pentru transportul in comun sau intrari la muzee. 

Obtinerea serviciilor cumparate pe site-ul Venice Connected

Permisele de intrare la muzeu sunt incluse in voucherul cumparat si cu ajutorul PNR-ului pot fi printate pentru a fi aratate la intrarile in muzeele participante, un link catre varianta printabila a voucherului va fi inclus in e-mailul de confirmare.

- Pentru parcare trebuie doar sa aratati PNR la intrare
- Pentru WiFi veti primi un e-mail separat cu un id si parola.
- Tichetele de toaleta trebuie ridicate de la un punct de lucru Venice Connected

Acestea pot fi ridicate si a doua zi dupa sosire, daca sositi prea tarziu pentru a le ridica in ziua in care ajungeti. Trebuie sa va ridicati PNR-ul de la un birou Alilaguna si nu la un punct Venice Connected. Daca tichetele nu sunt ridicate inainte de imbarcare nu se garanteaza primirea pasagerilor la bord chiar daca acestia au un voucher valid. Tichetele sunt valide si pot fi folosite pentru calatorii in cursul a 30 de minute de la ridicare din punctele urmatoare:

- Marco Polo Airport Alilaguna docks: zilnic, 08.00–24.00 (8am-12.00pm)
- San Marco Giardinetti Alilaguna dock: zilnic, 08.30–17.00 (8am-5pm)
- Venice Port, Isola Nuova Tronchetto 24/a: luni–vineri, 08.30–13.00 and 14.00–17.30 (8:30am-1pm and 2pm-5:30pm); Sambata, 0.830–13.00 (8:30am - 1pm); duminica inchis.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile despre Venetia

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe