Inapoi sus
Festivaluri si evenimente primavara in Venetia
esti aici : City break Venetia // Festivaluri si evenimente // Festivaluri si evenimente primavara

Festivaluri si evenimente primavara in Venetia

 

Carnavalul de la Venetia

Carnavalul de la Venetia are loc in Piata San Marco si dureaza 10 zile. Informatii turistice pe: www.turismovenezia.it. Este cel mai mare si mai cunoscut bal mascat din lume. Carnavalul venetian de dinainte de Lenten a existat inca din Evul Mediu, dar s-a individualizat ca eveniment abia in secolul al XVIII – lea. Pe masura ce Republica Venetiana isi incepea declinul, latura pagana a orasului incepea sa si arate fara. Carnevale a devenit un mod de a evada din tot ce a fost interzis de-a lungul secolelor de catre sobrii dogi. Structuri elaborate erau amplasate in Piata pentru acrobati, saltinbaci si alti artisti. Mastile nu erau doar o modalitate de a scapa de cotidian dar si un mod de ati ascunde identitatea, o usita de scapare pentru politicieni si chiar calugarite.

Invazia Napoleonica din 1797 a pus capat distractiei si Carnavalul a disparut pana la sfarsitul anilor 70. Atunci cand a fost reintrodus a fost din motive financiare: autoritatile locale si hotelierii au vazut potentialul si astazi evenimentul atrage turisti din toata lumea. Acest eveniment umple hotelurile si cafenelele venetiene, dar da si localnicilor posibilitatea de a se bucura de distractie si jocuri.

Vizitatorii se inghesuie in piata San Marco unde profesionisti pozeaza in costume extravagante si exorbitante si asteapta sa fie fotografiati de presa. Venetienii organizeaza petreceri mascate mai retrase, in pietele mai mici. (www.40xvenezia.it) este site de socializare creat pentru segmentul de varsta 30-40, ca loc pentru postarea de idei si preocupari cum ar fi transformarea Campo Bella Venetia cu o tema indiana pentru carnavalul din 2009.

Petrecerea incepe cu 10 zile inainte de martedi grasso, desi planurile pentru festivitate incep mult mai devreme. La birourile de informare turistica se gasesc programe complete ale evenimentelor din timpul Carnavalului

Se petrece in toata Venetia
Intr-o duminica din martie sau aprilie
Tel: 041 590 4717
Website: www.tgseurogroup.it/suezo

Literal, inseamna "in sus si in jos pe poduri" si este o excursie inspirata de traditionala bacarada. Este un eveniment bazat pe orientare in care se primeste o harta si trebuie sa ajungi la diferite puncte de control prin oras. Obisnuitii evenimentului isi permit sa piarda timpul prin bacari de pe drum. Doritorii se pot inscrie la startul din Piata San Marco in dimineata evenimentului, in timp ce grupurile trebuie sa anunte telefonic inainte. Costumele, muzica si dansul insufletesc rutele.

Benedizione del Fuoco

Unde: Basilica di San Marco
Cand: Vinerea Mare
Tel: 041 522 5200

La inserare, in Vinerea Mare, toate luminile se sting in Basilica San Marco si se aprinde un foc pe veranda de la intrare. Se realizeaza Impartasania si cele 4 elemente naturale sunt binecuvantate: pamantul, simbolizat de oamenii adunati, focul, prin candela de la altar, apa din baptisteriu si aerul inconjurator.

Festa di San Marco

Unde: Bacino di San Marco, insula Sant’Elena si Punta della Dogana
Cand: 25 aprilie

Traditionala sarbatoare a sfantului protector al orasului este suprinzator de linistita. Dimineata are loc o slujba solmena la basilica apoi o regata de gondole intre insulele Sf. Elena si Punta della Dogana la intrare pe Grand Canal. Ziua este cunoscuta sub denumirea de Festa del boccolo: cu aceasta ocazie se dau boboci de trandafiri sotiile si iubitelor.

Festa e Regata della Sensa

Unde: San Nicolo del Lido si Bacino si San Marco
Cand: de Inaltare (a 5-a joi dupa Sf. Pasti)
Tel: 041 529 8711; 041 274 7737

In vremurile Republicii Vnetiene dogele se imbarca pe o barja impodobita, Bucintoro si era dus pe insula Sant’Andrea. Dupa ce ajungea arunca un inel de aur in mare pentru a simboliza casatoria Venetiei cu mare-sposalizio del mare

Astazi primarul realizeaza acest gest, Bucintoro arata ca un vas de fruncte si inelul a devenit o coroana de lauri. Ceremonia se realizeaza asta la San Nicolo, pe Lido si ii urmeaza regata. Daca ploua localnicii spun "Se piove il giorno della Sensa per quaranta giorni non semo sensa".

Mare Maggio

Unde: Arsenale
Cand: la mijlocul lui mai
Tel: 041 533 4850
Web: www.maremaggio.it 

Aceasta noua festivitate anuala permite o privire inauntrul zidurilor ce delimiteaza zona militara in cadrul Arsena, pe parcursul a 3 zile. Se fac reconstituiri istorice, se aduc omagii traditiilor constructorilor de vase, se promoveaza turismul pe apa local si se adauga multa auto glorificare navala.

Vogalonga

Unde: ambarcatiunile pleaca din fata palatului Dogilor la 8:30 dimineata
Cand: intr-o duminica din Mai sau inceputul lui Iunie
Tel: 041 521 0544
Web: www.vogalonga.it

Este o zi haotica si foarte colorata, iar venetienii, sau cel putin cei care au destula putere sa incheie o ruta de 33 km protesteaza impotriva barcilor cu motor si distrugerilor realizate de acestea prin urcarea in ambarcatiuni cu vasle si navigarea prin laguna si cele doua canale principale ale orasului in cadrul acestui eveniment gratuit si pentru toata lumea. De cele mai multe ori lor li se adauga vizitatori din alte orase si straini, astfel ca in 2007 s-au inscris 5.832 de participanti, dintre care 2.833 nu erau din Italia.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Festivaluri si evenimente din Venetia in functie de anotimp

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe