Inapoi sus
Insula Lido
esti aici : City break Venetia // In apropiere de Venetia // Insula Lido

Insula Lido

 

Malurile Lido-ului au vazut multe evenimente de-a lungul timpului: in 1202 o armata franceza numeroasa, pregatita pentru cruciada a 4-a, s-au odihnit pe plajele de aici cand liderii sai se certau cu venetienii in privinta conditiilor de transport spre Orient. Henric al III lea ar Frantei a fost primit aici in 1574 cu fanfare si monumente triumfale in onoarea sa. In fiecare an, de mai bine de 8 secole se organizeaza aici cu toata harmalaia aferenta, Casatoria Venetiei cu Marea, Sposalizio.

Acest ritual a inceput ca o modalitate de comemorare a faptelor Dogelui Pietro Orseolo II, care in ziua Inaltarii din anul 1000 a ridicat ancora pentru a ii supune pe piratii de pe coasta Dalmata. Condorm legendei ritualul a ajuns la forma consacrata dupa impacarea Papai Alexandru III cu Frederick Barbarossa in 1177. Alexandru III, recunoscator, se spune ca i-a dat dogelui primul dintre inelele de aur cu care Venetia a fost casatorita simbolic cu Adriatica. Este mai probabil ca elementele esentiale ale ritualului-calatoria pana in portul Lido in Bucuntoro, cu o escorta de vase impodobite cu ghirlande, aruncarea inelului in mare, debarcarea pentru slujba de la biserica San Nicolo al Lido, au fost toate stabilite la mijlocul secolului al XII - lea.

In zile noastre primarul, patriarhul si o suma de VIP uri reconstituie in fiecare an ceremonia. Daca sunteti genul de persoana care considerati ca accesul la mare este un drept divin atunci va trebui sa va multumiti cu plajele public, mai slab intretinute, situate in nordul si sudul insulei, dar daca sunteti tentati de ideea unei bai tineti minte ca aceasta parte a Adriaticii nu este dintre cele mai curate. Plaja din nord se gaseste la 20 minute de plimbare de la statia de vaporetto Piazzale Santa Maria Elisabetta; cea sudica, langa terenul de golf municipal, necesita o calatorie cu autobuzul din Piazzale si este mai putin aglomerata.


Vezi Harta cu Lido din apropierea Venetiei in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii in apropierea Venetiei

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe