Inapoi sus
Locuri si farmecul local din Venetia
esti aici : City break Venetia // Ce sa vizitezi // Locuri si farmecul local din Venetia

Locuri si farmecul local din Venetia

 

Podul Suspinelor

Una dintre cele mai populare atractii turistice din Venetia. Podul leaga Palatul Ducal, unde erau judecati prizonierii, de inchisoarea cunoscuta sub denumirea de Piombi. Podul a fost construit la ordinele dogelui Mario Grimani si a fost construit din piatra de Istria. A fost decorat pe exterior cu modele baroce. Frumusetea structurii a dat o conotatie romantica podului, in contrast cu utilizarea istorica. Suspinele pe care le provoca podul nu erau deloc cele ale unor indragostiti ci ale prizonierilor osanditi sa stea in teribilele "piombi".

Deschis: zilnic 24 hours
Nu se percepe taxa de intrare
Exista acces pentru persoane cu disabilitati
Nu este sit unesco
Adresa: Riva degli Schiavoni, San Marco, Venice, Italy

Mercerie

Mercerie taie vechiul oras in doua parti, facand legatura intre Piata San Marco si Rialto. Aceasta este principale cale care traverseaza orasul, inima comertului inca din timpuri stravechi, locul unde se gaseau pravaliile de panzeturi scupe. Mercerie este impartita in trei pari: Mercerie dell’oroloio (care incepe de la Piazza San Marco), Mercerie de San Zulian si Mercerie di San Salvador, care se deschide pe Campo San Salvador, aproape de Campo San Bortolo. Acestea sunt pline de magazine si buticuri unde puteti gasi orice de la bijutieri de lux, Rolex si Carter, pana la magazine de moda precum Sergio Rossi si Krizia.

Ghetoul evreiesc

Ghetoul din Venetia a fost primul din Europa si a fost fondat in 1516, conform legilor Serenissimei, care spuneau ca evreii trebuie sa vietuiasca inautrul barierei, marcata de Podul Ghetoului si nu pot pleca din aceasta zona de dimineata pana seara. La granite erau plasate garzi pentru a controla intrarile si iesiriele iar noaptea erau inchis in spatele unor porti. Balamalele acestora pot inca fi vazute. Cuvantul “ghetou” provine din “getto”, subtantivul ce vine de la verbul “gettare”. Acest cuvant era folosit in dialect pentru a desemna muncile efectuate in turnatoria de cupru ce era in functiune inainte ca zona sa fie desemnata pentru asezarea evreilor.

Zattere

Calea Zattere este una dintre cele mai romantice si mai frumoase din Venetia. Fondamenta delle Zattere incepe la San Basilico si continua de-a lungul Giudecca Canal, care merge paralel cu Canal Grade si se opreste le Punda della Salute, unde vechea Vama Portuara era localizata, intr-un palat incantotor de unde se poate vedea intregul golf San Marco, precum si insula San Giorgio pana spre Lido. 

Piata Rialto

Venetia si-a castigat reputatia de bazarul Europei datorita pietelor din Rialto. Aproape orice putea fi cumparat sau vandut aici: branzeturi italiene, pietre pretiase, aur, argint, mirondenii si vopsele. Negotul se practica aici de 400 de ani cand in iarna lui 1514 un incendiu a distrus tot in zona, cu exceptia bisericii. Reconstructia a inceput imediat. Fabbriche Vecchie, cladirile arcade ce se vad de-a lungul Ruga degli Orefivi si in jurul Campo San Giacomo, au fost finalizate la 8 ani dipa incendiu, in timp ce Fabbriche Nuove a lui Sansovino, de-a lungul Canal Grande, incepand de la Campo Battisti, a fost finalizata abia dupa 30 de ani.

Astazi, piata Rialto este mult mai linistita decat era in zilele de glorie ale republicii, dar ramane in continuare unul dintre cele mai animate locuri din oras si unul dintre putinele locuri din oras unde daca veti sta in mijlocul multimii veti auzi doar limba italiana. Faceti dreapta si veti intra chiar in inuma pietei- in principiu vinzatori de fruncte in apropiere de Campo San Giacomo, tarabe cu legume, macelarii si daca treceti spre Campo Battisti, dati de piata de peste, Pescheria. Pescheria si restul vanzatorilor en gros din piata Rialto inchid in jurul orei 1, dar multi dintre cei ce au magazine mai mici cu fructe functioneaza dupa orar normal. In apropierea intersectiei a Ruga degli Orefici cu Ruge Vecchia San Giovanni, veti gasi minutate chioscuri cu branzeturi, iar pe Ruga Vecchia sunt si multe altimentare cu produse bune, printre vanzatorii de kitsch-uri.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Sunt multe locuri de vizitat in Venetia

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe