Inapoi sus
Muzeele din Venetia
esti aici : City break Venetia // Ce sa vizitezi // Muzeele din Venetia

Muzeele din Venetia

 

Muzeul de arta moderna si Muzeul de arta orientala

Muzeul de Arta Moderna si Muzeul de Arta Orientala sunt localizate in Ca’ Pesaro, un exemplu de stil venetian baroz, proiectat in 1628 de Bladassare Longhena. Galeria de arta moderna are o colectie interesanta de tablouri si sculpturi ale artisitilor din secolele XIX - XX, printre care: Kilmt, Chagall, Kandinsky, Klee, Matisse, Moore, Mirò, Morandi, De Chirico, Rodin. La al doilea etaj se afla o colectie insemnata de piese de arta orientale, impartite in doua categoii: China si Indonesia, respectiv Japonia. 

Muzeul Peggy Guggenheim

Acesta este de fapt o fundatie cu sediul in palatul Venier dai Leoni, o cladire tipica cu un singur etaj, cu priveste spre Grand Canal. In in1954 Peggy Guggenheim (1898-1979), colectionar si protector a multor artisti moderni a cumparat cladirea si si-a adus aici colectia de sculpturi si tablouri semnate de Mirò, Magritte, Boccioni, Picasso, Chagall, Mondrian, Kandinsky, Ernst, Dalì. Aceste lucrari pot fi vizitate la acest muzeu, cel mai bun muzeu de arta moderna din Venetia: 400 de lucrari. 

Deschis: miercuri - luni 10:00 – 18:00.
Se percepe o taxa de intrare
Exista acces pentru persoane cu disabilitati
Nu este sit unesco
Adresa: Palazzo Venier dei Leoni, Venice, Italy
Telefon: 041 240 5411.
Website: www.guggenheim-venice.it 

Academia

Academia de Arte Frumoase a fost infiintata in 24 septembrie 1750, initial condusa de Piazzetta si mai apoi de Tiepolo. In 1807 galerie de arta a fost infiintata in cadrul ei, cu doua scopuri: oferea modele importante pentru studentii academiei dar pastra si mostenirea artisitca a cladirilor publice ce au fost daramate dupa caderea Republicii Marine Venetia. La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, arhitectul Carlo Scarpa a redesenat Academia. Exista o gama larga de picturi venetiene in interior. Colectia originala a fost imbogatita cu artefacte religioase, mosteniri private, picturi restaurate si picturi cumparate din alta parte.

Atunci cand iesiti pe usa principala a Academiei puteti vedea Podul Academiei, unul dintre cele trei, care impreuna cu Rialto si Scalzi traverseaza Canal Grande.

Deschis intre: marti - duminica 08:15 – 19:15, Luni 08:15-14:00
Se plateste taxa de intrare
Exista facilitati pentru persoane cu disabilitati
Nu este sit unesco
Adresa: Campo della Carita, Venice, Italy
Telefone: 041 520 0345.
Website: www.gallerieaccademia.org

Muzeul Correr

Muzeul este localizat in aripa napoleonica a pietei San Marco si in partea Procuratie, ce gazduieste cateva obiecte si descoperiri ce spun povestea artei si istoriei venetiene. Intr-o parte a muzeului in superbele camere neoclasice ale aripii napoleonene se poate vedea o minuntata colectie de sculpturi ale lui Canova. Partea muzeului care se afla in Procuratie gazduieste o expozitie ce ilustreaza variatele aspecte ale orasului: puteti vedea Serenissima in activitati de negot dar si traditionalele festivaluri.

Muzeul Marciano

Muzeul Marciano face parte din basilica San Marco. Este unul dintre cele mai vizitate muzee venetiene, iar de la balonul sau veti putea vedea o priveliste minunata a basilicii.

Complexul a fost folosit initial de oficialitati pentru ceremonii. Muzeul gazduieste caii de bronz ce stateau in afara basilicii, colectia incluzand si obiecte religioase, bijuterii, manuscrise sau mozaicuri.

Muzeul Naval

Muzeul naval gazduieste cateva obiecte ce dateaza din al doilea razboi mondiat, inclusiv cateva artefacte inventate in Venetia. Cel mai impresionant exponat este modelul faimoasei nave Bucintoro, construita in 1728. lar la al trei-lea etaj sunt expuse panouri de matase din China, in timp ce la al patrulea etaj este dedicat Europei si aici puteti vedea nave vikinge. www.marina.difesa.it/venezia/

Muzeul de istorie naturala

Este localizat in Fondaco dei Turchi, un palat din secolul XIII cu fatada la Canal Grande. Cladirea reprezinta si amplasamentul originar al Muzeului Correr, care a fost mai apoi relocat in piata Sfantul Marcu. In 1922 aceasta structura a devenit localizata Muzeului de istorie naturala, unde puteti vedea o mare colectie de fosile si un schelet intreg a unui dinozaur.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Sunt multe locuri de vizitat in Venetia

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe