Inapoi sus
Palatul Dogilor (Ducal) din Venetia
esti aici : City break Venetia // Ce sa vizitezi // Palatul Dogilor (Ducal)

Palatul Dogilor (Ducal) din Venetia

 

Daca va imaginati intrarea in Venetia de pe mare, precum faceau cei ce ajungeau spre continent cu o nava, primul lucru vazut ce se ridica din apa va fi forma inconfundabila a Palatului Dogilor, cea mai faimoasa cladire a orasului. Palatul este simbolul culturii venetiene, care, alaturi de Basilica San Marco di Piazzetta, formeaza unul dintre cele mai faimoase peisaje din lume.

Secole de-a randul Palatul Dogilor a avut 3 roluri fundamentale: resedinta dogelui, sediul guvernului si palatul justitiei. Aceste este locul unde cele mai importante decizii ale Ventiei si ale Europei au fost luate.


Veziw Harta cu Palatului Dogilor din Venetia in format mai mare.

Arhitectura Palatului Dogilor din Venetia

Aceasta cladire exceptionala a fost centrul puterii politice, sociale si economice al Venetiei, chiar de la inceput. Aici se gasea resedinta privata a dogelui, dar gazduia si guvernul si curtea suprema. Exista dovezi cum ca aceasta cladire originala dateaza din prima jumatate a secolului IX, cladire ce a fost schimbata prin cateva renovari realizate de-a lungul mai multor secole.

Schimbari substantiale au fost facute in 1173, in timpul dogelui Sebastiano Ziani, si palatul a fost largit. In 1340, cladirea a ajuns la o dimensiune grandioasa cand a fost construita aripa dinspre San Marco, in stil gotic, locatie in care Consiliul isi tinea intrunirile. Portico-ul sustinut de coloane mari si galeria deschisa de sus ce priveste spre golf sunt superbe. Porta della Carta, in stil gotic este intrarea principala in palat si dateaza din secolul XV. Si-a primit numele de la proclamatiile Republicii care au fost expuse pe usa in cauza.

Camerele din palat sunt pline de fresce cre ilustreaza istoria Republicii, realizate de maestrii Tiepolo, Tiziano, Veronese, Bassano si Palma il Giovane, toate pastrate in rame de lemn aurite.

Orarul si tariful pentru Palatul Dogilor din Venetia

Deschis: Zilnic 08:30-18:30 (apr - oct); 08:30-17:30 (nov-mar).
Se plateste taxa de intrare
Exista facilitati pentru persoane cu handicap
Este sit Unesco
Adresa: Porta del Frumento, Venice, Italy
Telefone: 041 271 5911.
Website: www.museiciviciveneziani.it

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Sunt multe locuri de vizitat in Venetia

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe