Inapoi sus
Transportul in comun in Venetia
esti aici : City break Venetia // Informatii utile // Transportul in comun

Transportul in comun in Venetia

 

Venetia nu este un oras mare si cel mai bine poate fi vizitat pe jos, mergand pe aleile sale si privind canalele de pe micutele poduri. Cea mai ieftina modalitate de deplasare este cu ajutorul transportului in comun, folosind "vaporetto", un "autobuz" pe apa. Sunt disponibile si taxiurile pe apa, dar sunt foarte scumpe, desi au avantajul de a va duce repede oriunde doriti si veti beneficia si de o priveliste diferita a orasului.

Traditionala ambarcatiune venetiana, Gondola, nu este tocmai cea mai buna solutie pentru deplasarea prin oras, dar este romantic si poate fi o experienta de neuitat. Daca doriti sa experimentati asta incercati sa traversati Canal Grande cu un traghetto.

Vaporetto in Venetia

Biletele pot fi cumparate de la statiile principale sau chiar din vehicul, dar cu o suprataxa. Cea mai convenabila cale de a va deplasa prin Venetia este cu ajutorul acestui mijloc de transport, cumparand un card sau un abonament cu calatorii nelimitate. Deplasarea prin oras poate parea dificila la prima vedere, dar va veti da curand seama ca nu este nici pe departe asa. Aveti grija pentru ca la opriri vaporetto merg in directii diferite asa ca verificati cu atentie semnele.

Liniile 1 si 82 merg pe Grand Canal de la Piazzale Roma la Lido, permitand pasagerilor sa vada superbele cladiri de pe marginea Canalului pana la Basilica San Marco, unde puteti vedea putin din Piazza San Marco.

Detalii pe: www.hellovenezia.com

Taxi pe apa in Venetia

Taxiurile pe apa sunt un mod de deplasare scump in Venetia, dar este foarte convenabil din alte puncte de vedere. Transportul astfel poate fi asigurat de catre hotelul sau pensiunea unde stati, dar va trebui sa faceti cerere in avans la receptie. Puteti ruga soferii sa accepte sa impartiti cu alti pasageri, daca doriti sa platiti mai putin. Preturile sunt in general foarte mari si va sugeram sa negociati in prealabil pentru a evita surprizele.

Gondola si Traghetto in Venetia

Aceasta este cel mai romantic mod in care puteti vizita chiar si micile canale unde alte vehicole nu pot intra. Costurile insa sunt foarte ridicate si devin si mai mari daca doriti un gondolier care sa cante. Sugeram sa confirmati pretul in prealabil pentru a va asigura ca veti calatori cu o gondola inregistrata, standurile lor sunt bine evidentiate.

Tragetto reprezinta cea mai buna alternativa pentru gondola. Calatoria dureaza cam 2 minute si se face intre doua puncte ale Canal Grande. Pretul este mic dar veti sta in picioare in timpul traversarii.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile despre Venetia

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe