Inapoi sus
Venetia pe jos
esti aici : City break Venetia // Informatii utile // Venetia pe jos

Venetia pe jos

 

Cea mai buna metoda de a vizita Venetia este pe jos. Una dintre cele mai placute lucruri de facut in acest oras este sa va plimbati pe jos fara sa va faceti griji cu privire la poluare sau trafic, admirand multele magazine si restaurante in voie.

In Venetia strazile au scrisa clar denumirea si este usor sa va orientati spre principalele atractii turistice. Aleile pot fi foarte inguste si prost iluminate noaptea dar Venetia este in general considerat un oras sigur.

Centrul vechi al orasului este impartit in 6 zone, numite sestieri: Castello, Cannaregio, San Marco, Santa Croce, Dorsoduro, San Polo. Cateva insule sunt de asemenea parte din oras: Giudecca si San Giorgio, care pot fi vazute din Piazza San Marco, insulitele Murano, Burano, Torcello si Lido, unde se afla plajele Ventiei si unde puteti ajunge cu masina, cu ajutorul feribotului de la Trochetto.

Deplasarea in oras pe jos este totusi cea mai eficienta metoda, de a cunoaste orasul. Strazile sunt numerotate incepand cu 1 in fiecare sestiere si cresc progresiv. Mai jos gasiti un mic dictionar de termeni care va a ajuta sa intelegeti indicatiile de pe indicatoarele din oras: 

  • Calle: strada pietonala ce poate fi ingusta, lata sau longa (lunga)
  • Campo: un spatiu deschis ce poarta numele de piata in alte orase. In Venetia titlul de piata il poarta doar una: San Marco
  • Campiello: piateta unde nu se gaseste o biserica
  • Fondamenta: cale pietonala care se afla pe latura unui canal si poate avea diverse dimensiuni
  • Ruga: variatie a frantuzescului "rue" (strada), reprezinta o strada aglomerata cu multe case si magazine
  • Rio: un canal intern. Daca este urma de particula "terà" (umplut) face referire la un drum
  • Salizada: cele mai mari drumuri, primele asfaltate
  • Sotoportego: termen in dialect care face referire la interiorul unui portic.
 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile despre Venetia

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe