Inapoi sus
Vremea si clima in Venetia
esti aici : City break Venetia // Informatii utile // Vremea si clima

Vremea si clima in Venetia

 

Primavara si vara sunt momentele optime pentru vizitarea Venetiei, pentru ca vremea este calda si destul de insorita, desi sezonul turistic se intinde tot anul. Venetia este cea mai aglomerata in iulie si augut, dar atunci poate fi extrem de calda si umeda, cu ocazionale furtuni dupa-masa. 

La sfarsitul sezonului aglomerat, de multe ori vremea buna continua, cu zile calde si cer neacoperit, dar pot fi si reci, umede si cu ceata. Cea mai buna luna pentru vizitare este ,martie sau iunie, septembrie si octombrie cand in oras nu este asa de cald si vremea este in genere placuta. 

Iarna strazile tind sa fie mai linistite, iar in ianuarie par de-a dreptul pustii. Intre octombrie si martie, Venetia are parte de inundatiile anuale, numite acqua alta. Piazza sub apa este o priveliste memorabila, uneori apa fiind asa de mare ca pot fi folosite barci cu vasle. In aceeasta perioada se folosesc pasarele pentru a circula prin oras sa nu va udati, dar in unele locuri mai joase doar cizmele impermeabile sunt solutia. Vremea este impredictibila intre noiembrie si februarie, desi in genere blanda. Puteti avea parte si de ploaie abundenta si de vanturi, asa ca asigurativa sa va aduceti un pardesiu, o esarfa si chiar manusi. Daca planuiti sa vizitati locatii in aer liber luati-va incaltari impermeabile cu aderenta buna, pentru ca pavajul ud este foarte alunecos. Umbrela este foarte utila. Venetia pe zapada nu este neobisnuita, dar este de neuitat.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile despre Venetia

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe