Inapoi sus
Principalele atractii turistice din Venetia
esti aici : City break Venetia // Ce sa vizitezi

Principalele atractii turistice din Venetia

 

Venetia este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase si mai indragite orase din lume, mereu admirata de multimi de turisti care o viziteaza pe tot parcursul anului. Exista mai multe birouri de informare turistica care sunt administrate de Azienda di Promozione Turistica, localizate in Piata San Marco, Pia Piazzale Roma, Gran Viale Santa Maria Elisabetta, Lungomare Adriatico, Venice Pavilion si Stazione di Santa Lucia. Un alt birou este plasat in terminalul sosiri de la aeroportul Marco Polo, iar daca aveti timp pentru excursii de 1 zi, in jur sunt multe orasele interesante de explorat in imprejurimi precum Burano, Murano, Padua, Torcello, Verona and Vicenza. 

Iubitorii de arta beneficiaza de existenta unui numar mare de galerii de arta in Venetia, unde pot vedea lucrari spectaculoase ale unor artisti cunoscuti. Muzee se gasesc din belsug si adapostesc multe capodopere a unor artisti venetieni precum Giorgione, Rosalba Carriera, Pietro Longhi, Tintoretto, Titian sau Paolo Veronese. 

Canal Grande in Venetia este un curs lung de apa ce curge chiar prin oras si de multe ori se face referire la el ca fiind "cea mai frumoasa strada din toata Venetia". Primul pod construit peste canal a fost podul Rialto, care a devenit unul din principalele simboluri asociate cu acest oras italian. Sa mergeti de-a lungul canalului si a celorlalte reprezinta o modalitate grozava de a vedea orasul si puteti beneficia de multitudinea de modalitati de transport disponibile.


Vezi Harta cu principalele atractii din Venetia in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Sunt multe locuri de vizitat in Venetia

 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe