Inapoi sus
Informatii utile despre Venetia
esti aici : City break Venetia // Informatii utile

Informatii utile despre Venetia

 

Venetia este amplasata in laguna sarata a Marii Adriatice, pe aproape 5 km de pamant si se intinde pe mai mult de 100 de insulite. Este un orasel cucerit de ape, un petec de pamant stingher asezat in nordul tinutului italian. O lume arhaica parca invaluita in misterul unei povesti vechi de secole. A fost declarat cel mai romantic oras din lume si nici ca ar putea fi ceva mai adevarat.

Sa te trezesti dis de dimineata si sa colinzi strazile Venetiei, sa urci podurile scaldate in raze ce abia se ivesc dupa cladirile vechi, sa vezi gondole ce plutesc feeric pe apele verzui ale Marelui Canal. Se vorbeste mult despre Venetia, iar parerile celor care au fost pentru prima data in orasul canalelor exprima ori surprinderea pozitiva ori, dimpotriva, dezamagirea. 

In comparatie cu alte orase precum Zürich, Londra, Chicago, sau Boston, Venetia nu este deloc scumpa mai ales ca o camera dubla este la fel de scumpa sau daca nu chiar mai ieftina decat orice camera de hotel din alte orase turistice. Daca ai un buget redus, evita hotelurile din zona Piazza San Marco.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte informatii utile despre Venetia

 
 
 

Ne gasesti si pe